reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Łódź
19°C
wschód słońca: 04:20
zachód słońca: 21:03
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Łodzi

kiedy
2025-06-13 13:00
miejsce
Teatr Piccolo, Łódź, Ul. Juliana...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-13 19:00
miejsce
Klub Manuarte, Łódź, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-13 19:30
miejsce
Magic Room, Łódź, Ul. Piotrkowska 29
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-13 20:00
miejsce
Pub Keja, Łódź, Kopernika 46
wstęp biletowany