reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Łódź
2.5°C
wschód słońca: 07:31
zachód słońca: 16:16
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Łodzi

kiedy
2025-01-24 18:00
miejsce
Sala koncertowa Akademii Muzycznej...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-24 19:30
miejsce
Klub Scenografia, Łódź, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-24 20:00
miejsce
Sala koncertowa Akademii Muzycznej...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-24 20:00
miejsce
Teatr Komedii Impro w Łodzi scena...
wstęp biletowany